Η Μαρία Στρατηγάκη υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος: «Δικαίωμα στην πόλη» (Γιώργος Καμίνης)

2014/04/23
Η Μαρία Στρατηγάκη υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος: "Δικαίωμα στην πόλη" (Γιώργος Καμίνης)

Είμαι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Διδάσκω μαθήματα σχετικά με την ισότητα των φύλων, τα δικαιώματα των γυναικών και την Ευρωπαϊκή κοινωνική πολιτική. Έχω συντονίσει μεγάλα ερευνητικά προγράμματα για την μετανάστευση, την διαπολιτισμικότητα και τις ψηφιακές κοινότητες.

Εργάσθηκα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες στην υπηρεσία Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (1991-1999) και ως Γενική Διευθύντρια στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) (1999-2002).

Διετέλεσα Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών (2009-2012). Σε αυτή την περίοδο δημιουργήσαμε την τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 για τις γυναίκες θύματα βίας και ιδρύσαμε δεκάδες συμβουλευτικά κέντρα και Ξενώνες φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα.

Από τη σκοπιά της ενεργού πολίτη και με τη συνδρομή της εμπειρίας μου στα ευρωπαϊκά προγράμματα, στο φεμινιστικό κίνημα και στην ελληνική δημόσια διοίκηση, θέλω -και πιστεύω ότι μπορώ- να συμβάλω στην ανάπτυξη της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Αθηναίων και ιδιαίτερα στον τομέα στήριξης των γυναικών.

Για να δείτε το φυλλάδιο πατήστε εδώ.