Νέο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των φύλων στην Λαμία

2012/04/03

3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), στο πλαίσιο εφαρμογής της πολιτικής για την αντιμετώπιση της βίας και την υποστήριξη των γυναικών που υφίστανται ή απειλούνται από αυτή, εγκαινιάζει το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στη Λαμία, την Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 στις 12:00μ. σε χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Λαμιέων (Λεωνίδου 9-11).

Στα εγκαίνια που συνδιοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και ο Δήμος Λαμιέων, θα χαιρετίσουν: η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κα Μαρία Στρατηγάκη, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, κος Κλέαρχος Περγαντάς, ο Δήμαρχος Λαμιέων, κος Γεώργιος Κοτρωνιάς, η Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), κα Ράνια Παπαϊωάννου, και Εκπρόσωποι Φορέων της τοπικής κοινότητας.

Το ίδιο απόγευμα και ώρα 18:00, θα ακολουθήσει εκδήλωση με θέμα: «Βία κατά των Γυναικών – Δεν είσαι η μόνη. Δεν είσαι μόνη» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν: η κα Μαρία Στρατηγάκη, Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), ο κος Παναγιώτης Φώσκολος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων και Δικηγόρος, η κα Γεωργία Λυκοτσέτα, Δημοτική Σύμβουλος Λαμιέων και Κοινωνική Λειτουργός, ο κος Ευστάθιος Μπλέτσας, Στέλεχος Κέντρου Πρόληψης (ΟΚΑΝΑ), η κα Ματίνα Παπαγιαννοπούλου, Εγκληματολόγος, Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό της ΓΓΙΦ.

Θα ακολουθήσουν στις 20:00 και 22:00 οι προβολές των ταινιών «Ο Βούδας Λιποθύμησε από Ντροπή» και «Λουλούδι της Ερήμου». Οι προβολές είναι ανοιχτές στο κοινό.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Λαμίας, παρέχει υπηρεσίες πρώτης γραμμής, ψυχοκοινωνική στήριξη προς γυναίκες που υφίστανται βία και πολλαπλές διακρίσεις. Στελεχώνεται με εξειδικευμένο προσωπικό που απαρτίζεται από ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό και νομικό. Οι εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες που παρέχονται αφορούν σε ψυχοκοινωνική στήριξη σε θύματα βίας λόγωφύλου, παραπομπή σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες και νομική συμβουλευτική σε θέματα οικογενειακού δικαίου, βίας, εργασίας, άδειας παραμονής στη χώρα κ.ά.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών στη Λαμία λειτουργεί σε συνεργασία με:

  • Την πανελλαδικής εμβέλειας Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 της ΓΓΙΦ
  • Το Πολύκεντρο Γυναικών στην Αθήνα, και τα άλλα Συμβουλευτικά Κέντρα της ΓΓΙΦ στον Πειραιά και στις πόλεις/έδρες των Περιφερειών που λειτουργούν ή θα λειτουργήσουν πολύ σύντομα.
  • Τους 19 Ξενώνες Φιλοξενίας και τα 27 Συμβουλευτικά Κέντρα των Δήμων σε όλη τη χώρα που προετοιμάζονται να λειτουργήσουν μέσα στο 2012. Σε αυτά περιλαμβάνεται και ο Ξενώνας Φιλοξενίας που δημιουργεί ο Δήμος Λαμιέων.
  • Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ).
  • Το Δικηγορικό Σύλλογο.

Περισσότερες Πληροφορίες: Μαίρη Λαϊου, τηλ. 213 1511102-3,email: [email protected]