Εθνικές Εκλογές 2012 – Ψηφίστε και Γυναίκες

2012/05/03

Αθήνα, Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΕΘΝΙΚΕΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ 2012: ΨΗΦΙΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ 

Ενόψει των εθνικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Μαρία Στρατηγάκη, απέστειλε το παρακάτω μήνυμα:

«Σε αυτές τις εκλογές περισσότερο παρά ποτέ, θα πρέπει να ψηφισθούν περισσότερες γυναίκες. Οι γυναίκες πλήττονται περισσότερο από την κρίση και γι’ αυτό χρειάζονται περισσότερο για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Εύχομαι και ελπίζω ότι παρά τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό που επικρατεί σήμερα ανάμεσα στα κόμματα, η επόμενη Βουλή των Ελλήνων θα έχει περισσότερες γυναίκες από το 17,3% της προηγούμενης Βουλής».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Απόρριψη τηλεοπτικού σποτ/κοινωνικού μηνύματος από το ΕΣΡ

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων ενημερώνει ότι κατέθεσε το τηλεοπτικό σποτ της καμπάνιας για τις εκλογές στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με στόχο να λάβει την έγκρισή του ως κοινωνικού μηνύματος. Το πλήρες κείμενο του τηλεοπτικού σποτ που βρισκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα της ΓΓΙΦ, είναι:

«Για την εκπαίδευση των παιδιών μας εμπιστευόμαστε άνδρες και γυναίκες.

Για την υγεία μας εμπιστευόμαστε γυναίκες και άνδρες.

Για την εκπροσώπηση στην πολιτική ζωή του τόπου, γιατί να εμπιστευόμαστε μόνο άνδρες;

Σε αυτές τις εκλογές αψηφήστε τα στερεότυπα. Ψηφίστε και γυναίκες».

Το ΕΣΡ απέρριψε το αίτημα και την σχετική ένσταση της ΓΓΙΦ, καθώς, σύμφωνα με την γραπτή αιτιολογία, το σποτ «υπερβαίνει τον στόχο της ισότητας των φύλων». Σημειωτέον ότι το ίδιο ακριβώς σποτ είχε εγκριθεί από το ΕΣΡ και είχε προβληθεί στην καμπάνια της ΓΓΙΦ για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2010.