Απονομή Βραβείου Ισότητας «Ελένη Αλιτζόγλου» από το Ίδρυμα Μπότση.

2010/05/25

Αθήνα, 25 Μαΐου 2010

Δελτίου Τύπου 

Απονομή Βραβείο «Ελένη Αλιτζόγλου» από το Ίδρυμα Μπότση. 

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων  συνεχίζοντας  από το 2000 να ενισχύει το θεσμό απονομής βραβείων του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση θα συμμετέχει στην τελετή απονομής, την Πέμπτη 27/5/2010 (12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Κάραβελ) και θα απονείμει για το έτος 2010, το βραβείο Ισότητας «Ελένη Αλιτζόγλου», σε γυναίκα ή άνδρα δημοσιογράφο που έχει προβάλει και προωθήσει τα θέματα Ισότητας των Φύλων μέσω δημοσιογραφικής έρευνας, ρεπορτάζ και άρθρων.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων αφιέρωσε το 2004 το βραβείο Ισότητας των φύλων του Ιδρύματος Μπότση στην Ελένη Αλιτζόγλου μετά τον αιφνίδιο θάνατό της. Φέτος η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων επαναφέρει την αφιέρωση του Βραβείου συνεχίζοντας να τιμά τη μνήμη της.

Η Ελένη Αλιτζόγλου υπήρξε στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και Διευθύντρια του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας από την ίδρυσή τους. Διακρίθηκε αφενός για την επαγγελματική συνείδηση και την ηθική ακεραιότητα στην εργασία της, υπηρετώντας με υψηλή αποδοτικότητα, ανιδιοτέλεια και συνείδηση αποστολής το δημόσιο συμφέρον και αφετέρου για την φεμινιστική ιδεολογία της και τη προσήλωση στο στόχο της ισότητας των φύλων και της απελευθέρωσης των γυναικών.