Ημερίδα 20 Οκτωβρίου 2010: «Αψηφήστε τα Στερεότυπα. Σε αυτές τις εκλογές ψηφίστε και Γυναίκες», Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές 2010

2010/10/13

Αθήνα, 13 Οκτωβρίου  2010 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα 20 Οκτωβρίου 2010

 «Αψηφήστε τα Στερεότυπα σ’ αυτές τις εκλογές, Ψηφίστε και Γυναίκες» Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές 2010

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Αψηφήστε τα Στερεότυπα σ’ αυτές τις εκλογές, Ψηφίστε και Γυναίκες», την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010 ( 09:30–14:00 ) στην αίθουσα Γιάννος Κρανιδιώτης του Υπουργείου Εξωτερικών (Ακαδημίας 1).

Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο της καμπάνιας ευαισθητοποίησης της Γενικής Γραμματείας για τη προώθηση των γυναικών στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Στην ημερίδα θα αναπτυχθούν οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να εκλεγούν περισσότερες γυναίκες στις Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές και θα αναλυθούν οι δυνατότητες που δίνει ο «Καλλικράτης» για την προώθηση πολιτικών ισότητας στις Περιφέρειες και του Δήμους.

Η ανατροπή της εικόνας των προηγούμενων εκλογών (2006) κατά τις οποίες σε σύνολο 1033 εκλεγμένων δημάρχων μόνο 32 ήταν γυναίκες (ποσοστό 3,1%) αποτελεί αίτημα της κοινωνίας για ανανέωση της πολιτικής ζωής της χώρας. 

Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας θα κηρύξει η Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θεοδώρα Τζάκρη. 

Θα απευθύνει χαιρετισμό η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου. 

Την καμπάνια της Γ.Γ. Γραμματείας θα παρουσιάσει η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Μαρία Στρατηγάκη.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι βουλευτίνες Ροδούλα Ζήση, Ντόρα Μπακογιάννη και Ουρανία Παπανδρέου.

Τις εργασίες της ημερίδας θα συντονίσει η δημοσιογράφος Αθηνά Ραπίτου.