Ολοκλήρωση του 1ου Πανοράματος ταινιών για τη Βία κατά των Γυναικών (ΓΓΙΦ και Ταινιοθήκη της Ελλάδος).

2011/11/29

29 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 «Ολοκληρώθηκε το 1ο Πανόραμα Ταινιών για τη Βία κατά των Γυναικών»

 Ολοκληρώθηκε χθες, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, το 1ο Πανόραμα Ταινιών για τη Βία κατά των Γυναικών που ξεκίνησε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Το 4ήμερο Πανόραμα εντάσσεται στην καμπάνια ενημέρωσηε και ευαισθητοποίησης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητα των Φύλων και διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και την Ισπανική Πρεσβεία.

Περισσότερα από 1000 άτομα παρακολούθηασν τις 16 ταινίες και συμμετείχαν σε παρουσιάσεις/ομιλίες διακεκριμένων προσκεκλημένων όπως της Prof. Joanna Bourke, του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, της σκηνοθέτιδας Chus Gutierrez από την Ισπανία, την σκηνοθετών Κυριάκου Κατζουράκη και Γιώργου Κατακουζηνού, της ηθοποιού Κάτιας Γέρου καθώς και του δημοσιογράφου Γιώργου Αυγερόπουλου. Ομιλίες έκαναν οι: Μαρία Στρατηγάκη, Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων και Μαρία Κομνηνού, Γενική Γραμματεάς του ΔΣ της Ταινιοθήκης και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οι παρουσιάσεις πλαισιώθηκαν απο συζητήσεις με θέμα τις κινηματογραφικές αναπαραστάσεις της βίας κατά των γυναικών σε παγκόσμια κλίμακα καθώς εξακολουθούν να υφίστανται έμφυλη ψυχολογική, σωματική, σεξουαλική, φυλετική και κοινωνική βία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση και το πρόγραμμα προβολών μπορείτε επισκεφθείτε το site της Γενικής Γραμματείας Ισότητας: www.isotita.gr και το site της Ταινιοθήκης: www.tainiothiki.gr