Ανακοίνωση αποτελεσμάτων για τη χρηματοδότηση Σχεδίων Δράσης για την προώθηση της Ισότητας των Φύλων από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

2012/02/20

20 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων για τη χρηματοδότηση Σχεδίων Δράσης για την Προώθηση της Ισότητας των Φύλων από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

 Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) ανακοινώνει την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης και έγκρισης της χρηματοδότησης δεκαπέντε (15) Σχεδίων Δράσης Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για την προώθηση της Ισότητας των Φύλων, στο πλαίσιο του Έργου «Υποστήριξη των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων/Γυναικείων Οργανώσεων» που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

  • Home Start Νέας Ιωνίας Βόλου. Τίτλος: «Μητέρες-παιδιά: H προώθηση της ισότητας των φύλων και η καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων σήμερα και στο μέλλον», με στόχο την υποστήριξη και ενδυνάμωση γυναικών κοινωνικά ευπαθών ομάδων.
  • Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας. Τίτλος: «Αντι-Δράσεις κατά της Βίας μεταξύ Ερωτικών Συντρόφων Δράσεις υπέρ γυναικών- Θυμάτων», με στόχο την πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή πρόληψη της βίας.
  • Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό και Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών. Τίτλος: «Γυναίκες Ρομά: Σχέδιο Δράσης Πράσινη Πολιτεία – Μεσσηνία», με στόχο την ενίσχυση του επιχειρηματικού πνεύματος και την προώθηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των άνεργων και υποαπασχολούμενων γυναικών ΡΟΜΑ.
  • Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών-ΔΙΟΤΙΜΑ. Τίτλος: «Δράσεις ενδυνάμωσης, πρόληψης της έμφυλης βίας, ενίσχυσης της κοινωνικής/ εργασιακής (επαν) ένταξης ευπαθών ομάδων γυναικών», με στόχο την αναβάθμιση της τεχνογνωσίας και των υφιστάμενων εργαλείων συμβουλευτικής υποστήριξης, ενδυνάμωσης και πρόληψης της βίας κατά των γυναικών.
  • Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας. Τίτλος: «Δράσεις παρέμβασης στην Εκπαιδευτική Κοινότητα, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας», με στόχο την ευαισθητοποίηση των εφήβων στις διαφορετικές μορφές του προβλήματος της βίας και την εμπλοκή τους σε δράσεις πρόληψης κάθε μορφής βίας.
  • ΕΡΓΑΝΗ-Κέντρο Στήριξης της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας των γυναικών. Τίτλος: «Κινητοποιούμε, Υποστηρίζουμε, Ενδυναμώνουμε, Δικτυώνουμε τις Γυναίκες με στόχο μια νέα Γυναικεία Δυναμική», με στόχο την υποστήριξη γυναικών θυμάτων έμφυλης βίας και μελών ευπαθών ομάδων.
  • Κέντρο παιδαγωγικής και καλλιτεχνικής επιμόρφωσης-ΣΧΕΔΙΑ. Τίτλος: «ΑΡΤΕΜΙΣ – πρόγραμμα για την ενδυνάμωση και δικτύωση γυναικών κοινωνικά ευπαθών ομάδων μέσα από την τέχνη», με στόχο τη στήριξη, ενημέρωση και ενδυνάμωση γυναικών κοινωνικά ευπαθών ομάδων.
  • Κέντρο UNESCO για τις γυναίκες και την ειρήνη στα Βαλκάνια. Τίτλος: «Δράσεις κοινωνικής ιατρικής και ενέργειες προαγωγής της θέσης της γυναίκας στον επιχειρηματικό και επαγγελματικό κόσμο», με στόχο την ενίσχυση του ρόλου των γυναικών στο σπίτι και στην εργασία.
  • Ένωση Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών-ΕΔΕΜ. Τίτλος: «Οι γυναίκες διεκδικούν ενεργό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος-Η οπτική του φύλου στο περιβάλλον», με στόχο την ανάδειξη δυνατοτήτων ευκαιριών παρέμβασης και καινοτομίας των γυναικών Μηχανικών στα θέματα περιβάλλοντος.
  • Κοινωνική Ενδυνάμωση ΑΜΚΕ ΜΚΟ: Τίτλος: «Στήριξη προσφύγων γυναικών για ισότιμη ένταξη στην ελληνική κοινωνία», με στόχο την υποστήριξη προσφύγων και αιτουσών άσυλο γυναικών.
  • Εύξεινη Πόλη-Δίκτυο Τοπικών Αυτοδιοικήσεων για Κοινωνική Πολιτιστική Περιβαλλοντική Τουριστική και Αγροτική Ανάπτυξη, Τίτλος: «Σχέδιο δράσης για την (αυτο)διαχείριση των έμφυλων διακρίσεων», με στόχο τη στήριξη γυναικών προερχόμενων από κοινωνικές ομάδες που υφίστανται «σιωπηλές» και «αδήλωτες» έμφυλες διακρίσεις.
  • Αρωγή ΑΜΚΕ. Τίτλος: «Καταπολέμηση της έμφυλης βίας στην οικογένεια και το εργασιακό περιβάλλον», με στόχο την καταπολέμηση κάθε μορφής έμφυλης βίας στην οικογένεια και την εργασία, στο περιβάλλον της τοπικής κοινωνίας του Νομού Ηλείας.
  • «ΑΘΗΝΑ» ΑΜΚΕ ΜΚΟ. Τίτλος: «Ενίσχυση της απασχολησιμότητας/ επιχειρηματικότητας γυναικών ευπαθών κοινωνικά ομάδων», με στόχο την εφαρμογή εργαλείων και διαδικασιών για την άρση των παραγόντων που εμποδίζουν την πρόσβαση στην απασχόληση γυναικών ευπαθών κοινωνικά ομάδων.
  • Επιστημονική Εταιρεία για την Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη. Τίτλος: «ΤΩΡΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. Οι μετανάστριες γυναίκες γυρίζουν την πλάτη στην αδήλωτη εργασία», με στόχο την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας των γυναικών μεταναστριών, την προάσπιση του δικαιώματός τους στην εργασία και την προώθηση της ισότητας στον εργασιακό χώρο.
  • Κέντρο Εκπαίδευσης και Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού-Πλάτων Ναυπάκτου. Τίτλος: «Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός», με στόχο την υποστήριξη γυναικών που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή έμφυλης βίας και την πρόληψη, καταπολέμηση κάθε μορφής έμφυλης βίας.

Τα αποτελέσματα της Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης των ΜΚΟ βρίσκονται αναρτημένα στις ιστοσελίδες www.isotita.gr και www.eyeisotita.gr .

 Επισημαίνεται ότι ο Β’ Κύκλος της Προκήρυξης προγραμματίζεται να δημοσιευθεί το αργότερο μέχρι τις 15/3/2012