Έκδοση συλλογής διηγημάτων 6 γυναικών συγγραφέων – Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, 8 Μαρτίου 2012

2012/03/01

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΔΟΣΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΩΝ 6 ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

 Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και η EUNIC (European Union National Institutes for Culture) με τη συμμετοχή του Βρετανικού Συμβουλίου, του Ινστιτούτου Θερβάντες και της Ισπανικής Πρεσβείας, του Ιταλικού Ινστιτούτου, του Σπιτιού της Κύπρου, της Νορβηγικής Πρεσβείας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών, εξέδωσαν συλλογή Διηγημάτων με τίτλο «6 φωνές, 6 γυναίκες»  η οποία θα παρουσιασθεί την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012, στις 7.30 μμ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες Μητροπόλεως 23, Αθήνα

Οι έξι γυναίκες συγγραφείς: Ρέα Γαλανάκη (Ελλάδα), Βανέσσα Γκέμπι (Βρετανία), Μάρτα Πεσσαροδόνα (Ισπανία), Ντάτσια Μαραΐνι (Ιταλία), Ρήνα Κατσελλή (Κύπρος), Αννέττε Μάττσον (Νορβηγία) προσκλήθηκαν να καταγράψουν τις δικές τους εμπειρίες, βιώματα και ιδέες για θέματα φύλου μέσα από τη ματιά γυναικών συγγραφέων από κάθε χώρα.

Στην παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν οι συγγραφείς: Ρέα Γαλανάκη, Βανέσσα Γκέμπι, Μάρτα Πεσσαροδόνα και Αννέττε Μάττσον. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαίρη Αδαμοπούλου.

Τη εκδήλωση θα χαιρετίσει η Μαρία Στρατηγάκη, Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων.

Θα υπάρχει σύγχρονη μετάφραση από τα Αγγλικά στα Ελληνικά και αντίστροφα.

Το βιβλίο θα μοιραστεί δωρεάν σε όσους παρακολουθήσουν την εκδήλωση και στη συνέχεια θα διατίθεται από τους διοργανωτές.