Νέο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των φύλων στο Ηράκλειο

2012/04/02

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) στο πλαίσιο εφαρμογής της πολιτικής για την αντιμετώπιση της βίας και την υποστήριξη των γυναικών που υφίστανται ή απειλούνται από αυτή, εγκαινιάζει το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών στο Ηράκλειο Κρήτης, την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 στις 1:00 μ.μ. στο χώρο που παραχώρησε το ΚΕΘΙ (Θησέως 18Α).

Στα εγκαίνια θα χαιρετίσουν οι: η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κα Μαρία Στρατηγάκη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κος Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κος Γιάννης Κουράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου κα Μαρία Λιονή, η πρώην Νομάρχης Ηρακλείου, κα Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη, η Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) κα Ράνια Παπαϊωάννου και Εκπρόσωποι Φορέων της τοπικής κοινότητας.

Το ίδιο απόγευμα και ώρα 18:00, θα ακολουθήσει εκδήλωση με θέμα: «Βία κατά των Γυναικών – Δεν είσαι η μόνη. Δεν είσαι μόνη» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: Μαρία Στρατηγάκη, Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), Δέσποινα Συγγελάκη, Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Μαίρη Παχιαδάκη, Πρόεδρος Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Νομού Ηρακλείου, Απόλλων Καλογερόπουλος, Πρόεδρος Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Βασιλική Παττακού– Παρασύρη, Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας, Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Βίας κατά των Γυναικών της ΓΓΙΦ. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Nέλλη Κατσαμά, Δημοσιογράφος.

Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας «Ο Βούδας Λιποθύμησε από Ντροπή», στις 20:00, ενώ το Σάββατο, 7 Απριλίου στις 20:00 θα προβληθεί η ταινία «Λουλούδι της Ερήμου». Οι προβολές είναι ανοιχτές στο κοινό.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ηρακλείου, παρέχει υπηρεσίες πρώτης γραμμής, ψυχοκοινωνική στήριξη προς γυναίκες που υφίστανται βία, πολλαπλές διακρίσεις, είναι άνεργες, ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ή επιθυμούν να δημιουργήσουν επιχείρηση. Στελεχώνεται με εξειδικευμένο προσωπικό που απαρτίζεται από ψυχολόγους, κοινωνικούς/ές λειτουργούς και νομικούς. Οι εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες που παρέχονται αφορούν σε ψυχοκοινωνική στήριξη σε θύματα βίας λόγω φύλου, πληροφόρηση και συμβουλευτική σε θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, παραπομπή σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες και νομική συμβουλευτική σε θέματα οικογενειακού δικαίου, βίας, εργασίας, άδειας παραμονής στη χώρα κ.ά.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών στο Ηράκλειο λειτουργεί σε συνεργασία με:

  • Την πανελλαδικής εμβέλειας Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 της ΓΓΙΦ,
  • Το Πολύκεντρο Γυναικών στην Αθήνα, και τα άλλα Συμβουλευτικά Κέντρα της ΓΓΙΦ στον Πειραιά και στις πόλεις/έδρες των Περιφερειών που λειτουργούν ή θα λειτουργήσουν πολύ σύντομα.
  • Τους 19 Ξενώνες Φιλοξενίας και τα 27 Συμβουλευτικά Κέντρα των Δήμων σε όλη τη χώρα που προετοιμάζονται να λειτουργήσουν μέσα στο 2012. Σε αυτά περιλαμβάνεται και ο Ξενώνας Φιλοξενίας που δημιουργεί ο Δήμος Ηρακλείου.
  • Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ)
  • Το Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου.

Περισσότερες Πληροφορίες: Μερόπη Απελίδου, τηλ. 2810 341387,email: [email protected]