Το «Job Center » του Δήμου Αθηναίων

2019/04/12

«Απευθύνθηκα στο Κέντρο για να βρουν δουλειά τα παιδιά μου. Σήμερα η μεγάλη κόρη μου δουλεύει. Μπήκα στο κτίριο της Αγίου Κωνσταντίνου 14 και συνάντησα την κ. Χαρά Ρούφα, υπεύθυνη λειτουργίας, και βρήκα τη χαρά. Μου αφιέρωσε μία ολόκληρη ώρα. Άκουσε την ιστορία μου. Σκέφτηκα, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν, υπάρχει αγάπη».

Αυτές οι λέξεις ενός 72χρονου εθελοντή, πρώην αστέγου, Αφρικανικής καταγωγής, ίσως αρκούν για να συνοψίσουν όσα προσπαθούμε και κατορθώνουμε στο Job Center.

Για τους δεκάδες που απευθύνθηκαν σ’ εμάς, διοργανώσαμε με ιδιωτικούς πόρους, σεμινάρια τεχνικών αναζήτησης εργασίας στα ελληνικά και στα αγγλικά. Ένας στους δύο βρήκε δουλειά.

Στοχεύσαμε στην εργασιακή ενεργοποίηση ατόμων ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, μέσα από ένα ολιστικό μοντέλο κινητοποίησης, ενίσχυσης δεξιοτήτων, με συμβουλευτική επαγγελματική καθοδήγηση και διασύνδεση με φορείς, ΜΚΟ, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης και πιθανούς εργοδότες έως και την προσαρμογή στο νέο εργασιακό περιβάλλον.

Και εδώ, κάναμε το αυτονόητο: αναδείξαμε τις δυνατότητες και αγκαλιάσαμε τις αδυναμίες του πολίτη, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.