Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος #AthinaEisaiEsy

2019/04/12

Από το 2014, μεταφέρω στον Δήμο Αθηναίων τη γνώση της Κοινωνικής Πολιτικής που ερεύνησα και δίδαξα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, αλλά και που υπηρέτησα στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Τα τελευταία πέντε χρόνια,στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας αναδείξαμε την κοινωνική πολιτική σε πρωταγωνίστρια της πολιτικής του δήμου. Γιατί η ευημερία της πόλης εξαρτάται από την ευημερία όλων των κατοίκων της.

Αντιμετωπίσαμε ολιστικά τις ανάγκες του πολίτη προσφέροντας στοχευμένη φροντίδα και συμβουλευτική υποστήριξη στους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Αναβαθμίσαμε και δημιουργήσαμε νέες κοινωνικές δομές (κέντρα κοινότητας, δημοτικά ιατρεία, κοινωνική κατοικία, Job Center, ξενώνα κακοποιημένων γυναικών κλπ).

Βελτιώσαμε την παροχή ιατρικών και ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών, και πολλαπλασιάσαμε τη διανομή τροφίμων.

Καταγράψαμε πιλοτικά τους αστέγους της Αθήνας και προχωρήσαμε σε σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της έλλειψης στέγης.

Οργανώσαμε δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και συμμετείχαμε σε δράσεις υποστήριξης όσων υφίστανται βία και διακρίσεις λόγω φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, εθνικής καταγωγής ή θρησκείας.

Στήσαμε ψηφιακές πλατφόρμες για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών. Φέραμε στο ίδιο τραπέζι τοπική αυτοδιοίκηση, ιδρύματα, ιδιώτες, φορείς, ΜΚΟ.

Οικοδομήσαμε σε γερά θεμέλια την κοινωνική φροντίδα. Χρειάζεται όμως να εμβαθύνουμε κι άλλο, να επιμείνουμε, να την τελειοποιήσουμε.

Γι’ αυτό, ζητώ την ψήφο σας στον συνδυασμό του ΠΑΥΛΟΥ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ «#athinaeisaiesi»

Γιατί «Αθήνα είσαι εσύ» – εσύ που μπορείς κι εσύ που θέλεις να μπορέσεις ξανά.