Άρθρο με τίτλο: «Καμίνης: Υπάρχει διαφορά» της Μαρίας Στρατηγάκη στο Βήμα (16/05/2014)

2014/05/16

Καμίνης: Υπάρχει διαφορά

Ναι λοιπόν, υπάρχει διαφορά. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον Καμίνη και τον Σπηλιωτόπουλο. Ο Καμίνης λιγότερα λέει και περισσότερα κάνει. Ο Σπηλιωτόπουλος μόνο λέει – συχνά άγνωστο τι ακριβώς – και σίγουρα φάσκει (υπογράφει ως υπουργός το τζαμί στον Βοτανικό) και αντιφάσκει (δημοψήφισμα για το τζαμί). Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον Καμίνη και τον Κακλαμάνη. Ο Κακλαμάνης καταχρέωσε τον Δήμο, ο Καμίνης μάζεψε τα ασυμμάζευτα του προκατόχου του και έκανε έργο υπό αντίξοες συνθήκες.

Υπάρχει χάος ανάμεσα στον Καμίνη και τον Κασιδιάρη. Ο Κασιδιάρης, υπόδικος για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ο Καμίνης, θαρραλέα ύψωσε το ανάστημά του – αυτό ενός δημοκρατικού δημάρχου – ενάντια στα συσσίτια του μίσους και του ρατσισμού.

Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον Καμίνη και τον Σακελλαρίδη. Ο Καμίνης, με επιτυχημένη σταδιοδρομία ως καθηγητής, ως Συνήγορος του Πολίτη, κράτησε όρθια την Αθήνα της κρίσης ως δήμαρχος. Ο Σακελλαρίδης, προϊόν του κομματικού σωλήνα, θέλει να στείλει μήνυμα κομματικό, ποντάροντας στην κρίση. Προϋπηρεσία μηδέν.

Η επιλογή είναι εύκολη αν νοιαζόμαστε για την Αθήνα, και όχι για κομματικές επιβεβαιώσεις, αν μας νοιάζει το νοικοκύρεμα και όχι η σπατάλη, αν προτιμάμε το έργο από τις εξαγγελίες

Και κάτι τελευταίο, αλλά για μένα σημαντικό: η επιλογή Καμίνη είναι εύκολη για όσους και όσες νοιάζονται για την κοινωνική πολιτική. Ο Καμίνης οργάνωσε συσσίτια για τους φτωχούς και τα θύματα της κρίσης, υπνωτήρια για τους αστέγους, επαναλειτούργησε και αναμόρφωσε τον ξενώνα για κακοποιημένες γυναίκες (ναι, υπάρχουν και, δυστυχώς, πολύ περισσότερες απ’ όσες φανταζόμαστε!).

Και τώρα είναι η ευκαιρία για πολλά περισσότερα σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα για τα κοινωνικά στη νέα πενταετία. Για την Αθήνα, για τους πολίτες της, και ιδιαίτερα για τις γυναίκες. Σ’ αυτό είμαι κι εγώ αποφασισμένη να συμβάλω με όλες τις δυνάμεις μου.

 *Η Μαρία Στρατηγάκη είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το «Δικαίωμα στην πόλη»  (Γ. Καμίνης), Αναπλ. καθηγήτρια Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, πρώην Γ.Γ.Ισότητας των Φύλων.

Μπορείτε να δείτε το άρθρο εδώ.