Ανοιχτή Επιστολή της Μαρίας Στρατηγάκη προς τις Γυναικείες Οργανώσεις

2014/05/12
Ανοιχτή Επιστολή της Μαρίας Στρατηγάκη προς τις Γυναικείες Οργανώσεις

Αθήνα, 12 Μαΐου 2014

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνω ότι συμμετέχω για πρώτη φορά στις δημοτικές εκλογές, ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος. Ο λόγος που το αποφάσισα είναι γιατί πιστεύω ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να επηρεάσει τη ζωή των κατοίκων της πόλης και ιδιαίτερα των γυναικών εφαρμόζοντας κατάλληλες δημόσιες πολιτικές.

Θέλω να προσφέρω στον Δήμο της Αθήνας γιατί πιστεύω ότι:

  • η συμμετοχή των γυναικών στα κοινά, στις εκλογές και στην πολιτική ζωή αποτελεί αναγκαία συνθήκη για να πλησιάσουν οι δημόσιες πολιτικές περισσότερο τις ανάγκες όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των γυναικών που λόγω κοινωνικοποίησης βρίσκονται συχνά μακριά από την πολιτική σκηνή. Θέλω να συμβάλω στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλικού προς τις γυναίκες μέσα στον Δήμο αλλά και στην ανάπτυξη πολιτικών φιλικών προς τις γυναίκες πολίτες του Δήμου.
  • ότι οι δημόσιες πολιτικές δεν είναι ουδέτερες ως προς το φύλο και ότι προωθούν άμεσες ή έμμεσες ανισότητες και έμφυλες διακρίσεις. O Δήμος της Αθήνας έχει υπογράψει την «Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις τοπικές κοινωνίες» βάσει της οποίας έχει δρομολογηθεί η σύνταξη Σχεδίου Δράσης για την ένταξη της ισότητας στις πολιτικές του Δήμου και η διετής πιλοτική εφαρμογή του. Θέλω να συμβάλω στην ολοκλήρωση του Σχεδίου αυτού, ώστε να προωθηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η ισότητα των φύλων μέσω όλων των δημόσιων παρεμβάσεων του Δήμου. 

Ως τέως Γενική Γραμματέας Ισότητας των φύλων (2009-2012) απέκτησα πολύτιμη εμπειρία στη δημόσια διοίκηση, σε έναν τομέα άσκησης κεντρικής  πολιτικής για τους πολίτες και ιδιαίτερα τις γυναίκες. Παρά τις αντίξοες συνθήκες που δημιούργησε η οικονομική κρίση, καταφέραμε να αναπτύξουμε, αντί να συρρικνώσουμε, τις πολιτικές ισότητας των φύλων με προεξάρχουσα τη δράση για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Αξιοποιήσαμε το ΕΣΠΑ και αναπτύξαμε δίκτυο 61 δομών (Ξενώνες, Συμβουλευτικά Κέντρα, τηλεφωνική γραμμή SOS 15900) καθώς και μια σειρά ακόμα δράσεων για την προώθηση της ισότητας των φύλων στην Ελλάδα της κρίσης. Θέλω να συμβάλω στην ανάπτυξη των πολιτικών ισότητας των φύλων στο Δήμο της Αθήνας με έμφαση στις παρεμβάσεις για την στήριξη των γυναικών που έχουν ανάγκη (Ανάπτυξη τoυ Τμήματος Ισότητας, του Ξενώνα για γυναίκες θύματα βίας κλπ).

Θα με τιμήσει ιδιαίτερα αν με υποστηρίξετε με έναν (1)  από τους τρεις (3) σταυρούς της προτίμησης σας αν ψηφίσετε τον Συνδυασμό ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ (Γιώργος Καμίνης).

Μαρία ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΗ

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος