Φιλοξενία των θέσεων των γυναικείων οργανώσεων στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων

2010/04/15

Αθήνα, 15 Απριλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ»

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υλοποιώντας τη δέσμευσή της προς τις Γυναικείες Οργανώσεις στη πρόσφατη συνάντηση γνωριμίας τους με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Απόστολο Κατσιφάρα και τη Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων κ. Μαρία Στρατηγάκη, προχώρησε στη δημιουργία ειδικού χώρου με τίτλο «ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ» στην ιστοσελίδα της (www.isotita.gr).

Στο χώρο αυτό έχουν αναρτηθεί τα πρακτικά της πρόσφατης συνάντησης με τις γυναικείες οργανώσεις, η λίστα των γυναικείων  οργανώσεων, όπως επίσης και οι προτάσεις τους για τη βελτίωση και ενίσχυση της νομοθεσίας και την ανάπτυξη πολιτικών ισότητας των φύλων. Ο χώρος θα εμπλουτίζεται συστηματικά με τις ανακοινώσεις και τις απόψεις των γυναικείων οργανώσεων που θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στην Γενική Γραμματεία Ισότητας των φύλων.

Η δημοσιοποίηση των θέσεων των γυναικείων οργανώσεων προάγει το δημόσιο διάλογο και συμβάλλει στο καλύτερο σχεδιασμό αποτελεσματικών δράσεων στον τομέα αυτό.