Υποστήριξη Σχεδίων Δράσης Γυναικείων Οργανώσεων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων

2010/12/07

Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου  2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Υποστήριξη Σχεδίων Δράσης Γυναικείων Οργανώσεων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων πραγματοποίησε ημερίδα στις 7 Δεκεμβρίου με θέμα «Κοινωνία των Πολιτών και Ισότητα των Φύλων».

 Η Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κα Θεοδώρα Τζάκρη η οποία κήρυξε την έναρξη των εργασιών της ημερίδας αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για συνεχή διαβούλευση με την Κοινωνία των Πολιτών, ιδιαίτερα σε ευαίσθητους τομείς της δημόσιας ζωής, στο πλαίσιο της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών του Κράτους. Για το λόγο αυτό η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της, επεδίωξε την ενίσχυση της θέσης της Κοινωνίας των Πολιτών, μέσα από ένα ουσιαστικό διάλογο και διαβούλευση που θα βοηθήσει στην χάραξη και εφαρμογή της πολιτικής της σε ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς όπως η ισότητα, καθώς με αυτό τον τρόπο η συμμετοχή του πολίτη ενισχύεται και εκφράζονται δημόσια απόψεις που διαφορετικά θα παρέμεναν «σιωπηλές».

Στη συνέχεια η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κα Μαρία Στρατηγάκη παρουσίασε το «Πρόγραμμα Υποστήριξης Σχεδίων Δράσης Γυναικείων Οργανώσεων και ΜΚΟ» στο πλαίσιο του Ε.Π. « Διοικητική Μεταρρύθμιση» 2007-2013.

Το Πρόγραμμα αποσκοπεί στην ενίσχυση της λειτουργίας των Γυναικείων Οργανώσεων και ΜΚΟ μέσω της χρηματοδότησης διετών σχεδίων δράσης που προωθούν την ισότητα των φύλων. Το Πρόγραμμα θα υποστηρίξει περίπου 50 Σχέδια Δράσης, προϋπολογισμού μέχρι 80.000 Ευρώ το καθένα, στον οποίο περιλαμβάνεται η αμοιβή ενός/μίας ανέργου/ης πλήρους απασχόλησης.

Η επιλογή των Σχεδίων δράσης θα γίνει με Ανοικτή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος σύμφωνα με τους όρους και τις διαδικασίες συγκριτικής αξιολόγησης που προβλέπονται από το Σύστημα Διαχείρισης του ΕΣΠΑ.

Η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος  θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΓΓΙΦ μέχρι το τέλος του έτους (τα Προσχέδια της Πρόσκλησης και  της Αίτησης Χρηματοδότησης των Σχεδίων Δράσης διανεμήθηκαν στην ημερίδα και έχουν ήδη αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα της ΓΓΙΦ). 

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 213-1501-464 (12πμ -4μμ).