Εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Γυναίκες του Κόσμου» (4-13/3/2011 – Σταθμός Μετρό ΣΥΝΤΑΓΜΑ)

2011/03/08

 Αθήνα, 8 Μαρτίου 2011

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκαίνια της έκθεσης  φωτογραφίας «Γυναίκες του Κόσμου»

4-13 ΜΑΡΤΙΟΥ, Σταθμός Μετρό ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια της Έκθεσης φωτογραφίας «Γυναίκες του κόσμου», που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων σε συνεργασία με την «Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας Α.Ε». Στην Έκθεση φιλοξενούνται φωτογραφίες των γυναικών φωτογράφων:

●          Μάρω Κουρή

●          Andrea Motta

●          Νικιάνα Σιάνου

●          Ιωάννα Ταχμιντζή

Την Έκθεση εγκαινίασαν η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κ. Μαρία Στρατηγάκη και ο Πρόεδρος και Διεθύνων Σύμβουλος της «Αττικό Μετρό Εταιρείας Λειτουργίας Α.Ε» κ. Σαράντης Μιχαλόπουλος. 

Η κ. Μαρία Στρατηγάκη δήλωσε: «Μια εικόνα είναι 1000 λέξεις. Σήμερα παρουσιάζουμε 60 εικόνες για τις γυναίκες του κόσμου. Η έκθεση φωτογραφίας αποτελεί εκδήλωση τιμής στους καθημερινούς αγώνες όλων των γυναικών του κόσμου για εργασία, δικαιώματα και ζωή χωρίς σεξουαλική εκμετάλλευση. Η Γραμματεία Ισότητας των Φύλων υποστηρίζει με ειδικές παρεμβάσεις προβολής την καλλιτεχνική δημιουργία που προωθεί την ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα των γυναικών».

Ο κ. Σαράντης Μιχαλόπουλος τόνισε: «Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί μία ξεχωριστή ημέρα κάθε χρόνο για το Μετρό, αφού έχει γίνει πλέον παράδοση για μας η πραγματοποίηση εκδηλώσεων προς τιμή της γυναίκας ως εργαζόμενης, συζύγου, μητέρας. Με τις εκδηλώσεις αυτές προσπαθούμε να αναδείξουμε τη σημαντικότητα του ρόλου της, ως έναν από τους κυριότερους παράγοντες στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή του κόσμου. Για την «Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας» η συμβολή των γυναικών εργαζομένων της στις καθημερινές δραστηριότητες της εταιρείας αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο, του οποίου η αξία είναι αδιαμφισβήτητη. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να εκφράσω το σεβασμό μου προς την προσωπικότητα και την εργασία τους και να τους ευχηθώ ό,τι καλύτερο στην προσωπική τους ζωή».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων κος Γιώργος Καμίνης και απηύθυνε χαιρετισμό.

Συνημμένα:

1.         δισέλιδο ενημερωτικό φυλλάδιο

2.         4 φωτογραφίες με λεζάντες των 4 φωτογράφων