Μεγάλο ενδιαφέρον για τη μεθοδολογία συμβουλευτικής γυναικών θυμάτων βίας στην Ημερίδα «Βία κατά των Γυναικών – Μεθοδολογία Συμβουλευτικής».

2011/10/03

3 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) πραγματοποίησε Ημερίδα με θέμα «Βία κατά των Γυναικών – Μεθοδολογία Συμβουλευτικής» την Παρασκευή 30/9/2011 στο Αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας (συνημμένες φωτογραφίες) στην οποίαν συμμετείχαν περισσότερα από 300 άτομα (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, σύμβουλοι ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, ερευνητές/τριες κλπ).

Στην ημερίδα παρουσιάσθηκαν δύο ολοκληρωμένα εργαλεία συμβουλευτικής με την οπτική του φύλου τα οποία εκπονήθηκαν στο πλαίσιο των δράσεων της ΓΓΙΦ για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών:

O Οδηγός παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και λειτουργίας των υποστηρικτικών δομών και

-Το Εγχειρίδιο συμβουλευτικής για τη σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας

Η συγγραφική ομάδα κκ. Λίμπυ Τατά Αρσέλ, Μαρία Τόπα, Ελένη Ζορμπά και Στεφανία Σουλή ανέλυσαν τις βασικές αρχές ψυχοκοινωνικής στήριξης και νομικής συμβουλευτικής με την οπτική του φύλου με αναφορές σε περιπτώσεις γυναικών που έχουν δεχθεί υπηρεσίες συμβουλευτικής. Ακολούθησε στρογγυλό τραπέζι με εκπροσώπους φορέων, το Συνήγορο του Πολίτη, το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας, το Δήμο Αθηναίων, το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, το Κέντρο Μελετών και Ερευνών ΔΙΟΤΙΜΑ και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης οι οποίοι επισήμαναν την χρησιμότητα των εργαλείων αυτών. Ο Οδηγός και το Εγχειρίδιο διατίθενται δωρεάν  και θα αναρτηθούν προσεχώς στην ιστοσελίδα της ΓΓΙΦ.

Στην ημερίδα παρουσιάσθηκαν και τα αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου της λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής SOS 15900, καθώς επίσης και το ΝΕΟ φυλλάδιο ενημέρωσης για τη λειτουργία της γραμμής: ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ (συνημμένο τρίπτυχο).