Οι Περιφερειάρχες υπογράφουν την «Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες»

2011/12/09

9 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Περιφερειάρχες υπογράφουν την

«Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες»

Σήμερα, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε η τελετή υπογραφής της «Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες» στα Γραφεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Με την υπογραφή 11 Περιφερειάρχες ανέλαβαν δημόσια δέσμευση για την ανάπτυξη και εφαρμογή Σχεδίου δράσης για την ένταξη της ισότητας στις πολιτικές της Περιφέρειάς τους.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και Περιφερειάρχης Αττικής, κ Γιάννης Σγουρός, καλωσόρισε τους/τις παρευρισκόμενους/ες και τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της υπογραφής της «Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες» και την προώθηση της Ισότητας των Φύλων σε περιφερειακό επίπεδο.

Στην τελετή απεύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Εσωτερικών, κ Τάσος Γιαννίτσης, επισημαίνοντας ότι οι Περιφέρειες οφείλουν να εντείνουν τις προσπάθειές τους για τη δημιουργία μιας δημοκρατικής και ανοιχτής κοινωνίας υπέρ της ισότητας των φύλων ενσωματώνοντας στους στόχους τους, μεθοδικά και συστηματικά, τις ίσες ευκαιρίες, ώστε άνδρες και γυναίκες να ωφελούνται ισότιμα.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, κ Πάρις Κουκουλόπουλος, δίνοντας έμφαση στην αναγκαιότητα εφαρμογής των ευρωπαϊκών πολιτικών σε όλα τα πεδία πολιτικής, εντάσσοντας σε αυτό το πλαίσιο και την υπογραφή της «Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες», η οποία, όπως επισήμανε, θα πρέπει, πέρα από το συμβολικό της χαρακτήρα, να εφαρμοστεί ουσιαστικά μέσα από δράσεις που θα αναπτύξουν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι όλης της χώρας.

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κ. Μαρία Στρατηγάκη, παρουσίασε τις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για τη στήριξη του έργου των Περιφερειών και ειδικότερα στην έμπρακτη υποστήριξη μέσω της χρηματοδότησης των Σχεδίων Δράσης για την ένταξη της Ισότητας των Φύλων στις πολιτικές κάθε Περιφέρειας και την ενίσχυση των δράσεων δημοσιότητας των Περιφερειακών Επιτροπών Ισότητας των Φύλων ώστε να ανταποκριθούν στον σημαντικό τους ρόλο.

Την «Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες» υπέγραψαν οι κκ: 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ, Περιφερειάρχης Αττικής

ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΝ.ΠΕ

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και Β’ Αντιπρόεδρος της ΕΝ.ΠΕ

ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και Ταμίας της ΕΝ.ΠΕ

ΓΙΑΚΑΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

ΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Περιφερειάρχης Ηπείρου

ΣΠΥΡΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ, Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΣ, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος