Συνέντευξη της Άννης Καββαδία, Προϊσταμένης του Συμβουλευτικού Κέντρου Αθήνας της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στο Περιοδικό «Γυναίκα Σήμερα»

2012/11/21

Το ηλεκτρονικό περιοδικό «Γυναίκα Σήμερα» (www.gynaikasimera.gr) φιλοξενεί συνέντευξη της  Άννης Καββαδία, Προϊσταμένης του Συμβουλευτικού Κέντρου Αθήνας της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων. Όπως αναφέρεται και στο σχετικό δημοσίευμα, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στο Σύνταγμα είναι η πρώτη δημόσια υπηρεσία στήριξης γυναικών θυμάτων βίας που λειτούργησε στη χώρα μας. Στη συνέντευξη, η κ. Καββαδία παρουσιάζει σημαντικές πληροφορίες για τις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για την αντιμετώπιση της βίας και αναφέρεται σε πτυχές του φαινομένου.

Όπως η ίδια αναφέρει: «Το πρόβλημα [της βίας κατά των γυναικών] είναι μεγάλο και ήταν ανέκαθεν έτσι – εδράζεται στις άνισες σχέσεις των δύο φύλων και διαιωνίζεται κυρίως από την κοινωνική ανοχή που «επιτρέπει» σιωπηρά την άσκηση της έμφυλης βίας. Η διαφορά από άλλες εποχές είναι ότι έχει αρχίσει να αντιμετωπίζεται ως δημόσιο πρόβλημα και όχι ιδιωτικό, ένα αίτημα του γυναικείου κινήματος από την αρχή της δημιουργίας του στην Ελλάδα και ως εκ τούτου να αποκαλύπτεται το μέγεθός του».

Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ.