Έμπρακτη Υποστήριξη των Περιφερειακών Επιτροπών Ισότητας (ΠΕΠΙΣ) από την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων

2012/03/05

Δευτέρα 05 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Έμπρακτη Υποστήριξη των Περιφερειακών Επιτροπών Ισότητας (ΠΕΠΙΣ) από την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων»

 Tην χρηματοδότηση Διετών Σχεδίων Δράσηςγια την Ένταξη της Ισότητας των Φύλων στις πολιτικές όλων των Περιφερειών της χώρας, καθώς επίσης και την χρηματική υποστήριξη της λειτουργίας και των δράσεων δημοσιότητας των Περιφερειακών Επιτροπών Ισότητας εξήγγειλε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων στην Ημερίδα με τίτλο: «Η Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Περιφέρειες» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 στο Ξενοδοχείο Divani Acropolis Palace.

Την έναρξη της ημερίδας που παρακολούθησαν πολλά Μέλη των Περιφερειακών Επιτροπών Ισότητας και εκλεγμένες Περιφερειακές Σύμβουλοι από όλη την Ελλάδα έκανε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Πάρις Κουκουλόπουλος. Στον χαιρετισμό του σημείωσε τη μεγάλη σημασία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και των αιρετών γυναικών, ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η ελληνική κοινωνία, επισημαίνοντας ότι η επίτευξη της Ισότητα των Φύλων παραμένει βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης.

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Πρόεδρος της ΠΕΤΑ ΑΕ κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος παρουσίασε το Έργο της ΠΕΤΑ ΑΕ,  η βουλευτής Θεσσαλίας κ. Βάσω Αλεξανδρίδου και η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, κ. Κατερίνα Αναγνώστου, εκ μέρους του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών, κ. Γιάννη Σγουρού.

Στην Ημερίδα πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις από την Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Παναγιώτα Γαζή, η οποία παρουσίασε την «Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες», καθώς είχε ενεργό ρόλο στη διαδικασία εκπόνησής της, και τον κ. Δημήτρη Μπίρμπα, Mέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Απασχόλησης του CEMR, που επισήμανε και ανέπτυξε τον πολιτικό ρόλο των ΠΕΠΙΣ. Επιπλέον, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Απασχόλησης της ΓΓΙΦ, κ. Βάσω Παπαδοπούλου παρουσίασε τα Έργα που υλοποιεί η ΓΓΙΦ για τις Περιφέρειες.

Σε στρογγυλό τραπέζι συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχισσες Αττικής κυρίες Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου, Σταυρούλα Δήμου, Μαρία Καρακλιούμη, Κρήτης κ. Μαρία Λιονή, Αποστολία Λύκου, Σοφία Μαυρίδου και Γεωργία Νικολάου είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν και να μεταφέρουν την εμπειρία τους.