Εγχειρίδιο Συμβουλευτικής για τη σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας

2012/03/06

6 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα, Τρίτη 6 Μαρτίου 2012, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με τίτλο:»Μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση. Μη φοβάσαι. Μίλα.», η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Μαρία Στρατηγάκη, παρουσίασε την πρώτη έκδοση του Εγχειριδίου Συμβουλευτικής για τη σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας, ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, το οποίο εκπονήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων της ΓΓΙΦ για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Σκοπός του εγχειριδίου είναι η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για την έκταση και τους τρόπους αντιμετώπισης της σεξουαλικής παρενόχλησης, ως μορφής άσκησης έμφυλης βίας. Το εγχειρίδιο απευθύνεται σε όλες τις εργαζόμενες γυναίκες, στη εργοδοσία, καθώς και στους φορείς που δραστηριοποιούνται σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η συγγραφέας είναι η Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγη και Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για την αντιμετώπισης της βίας, Λίμπυ Τατά Αρσέλ.

Το Εγχειρίδιο επίσης διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της ΓΓΙΦ, www.isotita.gr